Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει σήμερα στην Κοζάνη καθώς ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα έχει περάσει από χθες στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με αποτέλεσμα να έχουν μπει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιοχής. Τον Νίκο Χαρδαλιά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης).

📌 Σε #Κοζάνη και #Γιάννενα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου #Covid_19 Δείτε περισσότερα 🔗 https://bit.ly/2SZcdH8

Gepostet von Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας am Freitag, 16. Oktober 2020

Σε αυξημένη επιτήρηση τα Γιάννενα

Την Παρασκευή ο υφυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα Ιωάννιναεπισημαίνοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Όπως είπε, το όριο διασποράς που έχει θέσει η ΕΕ (150 κρούσματα σε 150.000άτομα) ξεπεράστηκε στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό, ενώ στην Αττική βρίσκεται πολύ κάτω από αυτό.

Χθες η χώρα μας κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Share: