Υπάρχουν και αυτοί οι ιερείς!!! Χωρίς να προκαλεί και χωρίς να περιμένει κάποια απόφαση από την ιερά σύνοδο ένας αρχιμανδρίτης αποφάσισε να κλείσει τον Ιερό Ναό στον οποίο προΐσταται. 

Έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της θείας κοινωνίας αλλά και το κλείσιμο των εκκλησιών, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις που μόνο κακό κάνουν. 

Από την  εκκλησία όμως πρέπει να κρατήσουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πάνω απ’ όλα αθόρυβα αποφεύγοντας την δημοσιότητα πράττουν το σωστό.

Σε ανύποπτο λοιπόν χρόνο ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν δηλαδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό, ένας παππάς έπραξε το αυτονόητο.

Στον Άγιο Ανδρέα Κάτω Πατησίων μια γειτονιά όπου οι πιστοί συρρέουν για τους χαιρετισμούς κάθε Παρασκευή της Σαρακοστής αλλά και για την Κυριακάτικη θεία λειτουργία, ο ιερέας του ναού έβαλε λουκέτο στην εκκλησία.

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Κάτω Πατησιών

Όσοι πήγαν είδαν την πόρτα της εκκλησίας κλειστή και όταν επικοινώνησαν με τον ιερέα τους είπε απλά να μείνετε  σπίτι σας και να προσευχηθείτε.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές ας κρατάμε αυτά τα παραδείγματα και ας αποφεύγουμε τους επαγγελματίες της όξυνσης.

Share: