Λίγο πριν την έκθεση SID (Society for Information Display), η Samsung Display έδωσε στη δημοσιότητα μια γεύση από τα πλάνα της για τα επόμενα αναδιπλούμενα και εύκαμπτα OLED panels.

Σε πρώτη φάση παρουσιάστηκε μια οθόνη που διπλώνει με δύο τρόπους, αλλά και ένα panel που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε laptops και έχει ενσωματωμένη κάμερα.

Η πρώτη οθόνη (S-Foldable) διπλώνει σε δύο σημεία, αλλάζοντας έτσι με πολλαπλούς τρόπους τη διαθέσιμη διαγώνιο που έχει ο χρήστης και η οποία θα μπορεί να φτάσει έως και τις 7.2 ίντσες.

Η δεύτερη οθόνη είναι συρόμενη και ουσιαστικά αποκαλύπτεται τμηματικά, ανάλογα με το πόσο θα την τραβήξει προς τα έξω ο χρήστης.

Όταν είναι στο μικρότερο δυνατό πλάτος της θυμίζει ένα κλασικό smartphone του σήμερα και με το πάτημα ενός πλήκτρου ανοίγει.

Τέλος, παρουσιάστηκε μια αναδιπλούμενη οθόνη 17 ιντσών που μπορεί να μικρύνει και να φτάσει το μέγεθος ενός Surface Neo ή ενός Lenovo ThinkPad X1 Fold.

Έχει αναλογία πλευρών 4:3 και θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που απευθύνονται σε επαγγελματίες χρήστες που θέλουν μια συσκευή για τη δουλειά τους.

Τέλος, πήραμε μια πρώτη γεύση για το πως φαντάζεται η Samsung τα laptops με μηδενικό περιθώριο γύρω από την οθόνη και με μια camera στο επάνω τμήμα τους. Το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό.

Η έκθεση SID θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, όπου και θα μάθουμε σίγουρα περισσότερα.

Share: