Ο Αλ Κάπονε δεν ήταν πάντα γκάνγκστερ. Και σίγουρα, δεν απασχολούνταν πάντα… επαγγελματικά με το λαθρεμπόριο (κυρίως οινοπνευματωδών ποτών), την πορνεία και τον τζόγο.

Βέβαια, σε ηλικία μόλις 14 ετών εγκατέλειψε το σχολείο, ενώ ήταν ήδη μέλος δύο συμμοριών: Στους «Μαχαιροβγάλτες» του Μπρούκλιν και στους «Σαράντα Κλέφτες Τζούνιορς». Πολύ σύντομα, δε, έγινε μέλος και της περίφημης συμμορίας του Μανχάταν, «Five Points».

Το όνομά του, ωστόσο, το «έφτιαξε» στο Σικάγο, στο οποίο και μετακόμισε το 1919.

Μέχρι τότε, ο Ιταλοαμερικανός, που γεννήθηκε το 1899 στο Μπρούκλιν, ζούσε σε ένα σπίτι στο ήσυχο Park Slope.


Σήμερα, λοιπόν, το σπίτι, στο οποίο μεγάλωσε ο πιο διαβόητος κακοποιός όλων των εποχών, στην οδό Γκάρφιλντ Πλέις 21, πωλείται αντί 2,5 εκατ. ευρώ (2,9 εκατ. δολάρια)!

Ο νυν ιδιοκτήτης, ονόματι Στίβεν Καλίφοβιτς, το είχε αγοράσει το 2018 στην τιμή των 2,42 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά καθώς προχώρησε σε πλήρη ανακαίνισή του, ζητάει τώρα περισσότερα χρήματα για να το πουλήσει εκ νέου.

Το σπίτι είναι διώροφο και διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια και ένα ακόμη μικρό, κήπο, συν δύο ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες στον πάνω όροφο, ο οποίος μπορεί να νοικιαστεί ξεχωριστά, καθώς έχει ξεχωριστό εξωτερικό χώρο.

Share: