Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν στις 12.00.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουμε ευρείες αλλαγές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεν θα μετακινηθεί κάποιο από τα βαριά ονόματα του κυβερνητικού σχήματος ούτε πιθανότατα θα έχουμε αλλαγές σε επίπεδο υπουργών.

Γιάννης Βρούτσης και Χάρης Θεοχάρης όπου ακούγονταν ότι μπορεί να μετακινηθούν σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στις θέση τους.

Για τους γνώστες πάντως του πολιτικού παιχνιδιού και του πως λειτουργεί η σημερινή διοίκηση του Μαξίμου ο ανασχηματισμός στόχο έχει την αναβάθμιση με συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια προσώπων που πρόσκεινται άμεσα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό θα εισέλθουν νεοι υφυπουργοί στην κυβέρνηση όπου θα λάβουν αρμοδιότητες τις οποίες ο πρωθυπουργός θέλει να χειριστούν αυτοί.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη αλλά και του Υφυπουργού ανάπτυξης κυρίου Παπαθανάση οι οποίοι πρόσκεινται άμεσα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και είναι αυτοί που θα αναλάβουν ουσιαστικά την διαχείριση του πακέτου των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ευρωπαΐκή ένωση.

Share: