Τη 2η θέση κατέκτησε η Αθήνα, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών στην Ευρώπη, στα 11α βραβεία Best European Destinations, στα οποία συμμετείχαν 300 ταξιδιωτικά πρακτορεία και 600.000 πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 104639 ψήφους ακολουθώντας την πόλη Colmar της Γαλλίας με 179723 ψήφους. Στις υπόλοιπες θέσεις ακολουθούν οι Τιφλίδα, Βιέννη, Κασκαϊς, Σιμπίου, Ναμούρ, Ριέκα, Παρίσι και Μπίντγκοστς.

Όπως αναφέρεται και στα επίσημα αποτελέσματα της ιστοσελίδας, η Αθήνα είναι μια πόλη συνεχούς εξέλιξης, η οποία συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο και, μαζί με τη Ρώμη, χαρακτηρίζεται ως ένα «ανοικτό, δυναμικό, ζωντανό και λαμπερό μουσείο».

Αποτελεί έναν φάρο διανόησης του αρχαίου κόσμου με μαγευτικά μεσογειακά τοπία και είναι ένας κοσμοπολίτικος κόμβος με γαστρονομικές απολαύσεις, νυχτερινή ζωή, δημιουργική αύρα και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή. Διακρίνεται για στους εξής τομείς: Πολιτισμός, Διάλειμμα από την πόλη, Αγορές, Παραλίες, Γαστρονομία, Νυχτερινή ζωή.

Η τελική κατάταξη είναι η εξής:

 1. Κολμάρ (Γαλλία)
 2. Αθήνα (Ελλάδα)
 3. Τιφλίδα (Γεωργία)
 4. Βιέννη (Αυστρία)
 5. Κασκάις (Πορτογαλία)
 6. Σίμπιου (Ρουμανία)
 7. Ναμίρ (Βέλγιο)
 8. Ριέκα (Κροατία)
 9. Παρίσι (Γαλλία)
 10. Μπιντκότζ (Πολωνία)
 11. Ρώμη (Ιταλία)
 12. Χεβίζ (Ουγγαρία)
 13. Κορκ (Ιρλανδία)
 14. Ρόκφορτ Οσιάν (Γαλλία)
 15. Μενόρκα (Ισπανία)
 16. Μαδρίτη (Ισπανία)
 17. Βερολίνο (Γερμανία)
 18. Πράγα (Τσεχία)
 19. Ρέικιαβικ (Ισλανδία)
 20. Ρότερνταμ (Ολλανδία)
Share: