Μετά από χρόνια χρήσης του Twitter ως μέσου βίαιης ρητορικής και κυβερνητικών αποφάσεων, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε οριστικά από την πλατφόρμα στις 8 Ιανουαρίου.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την ορκομωσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε τον λογαριασμό του Τραμπ, μετά την εισβολή του όχλου των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, η οποία οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Σε μία ανάρτηση σχετική με το οριστικό μπλοκάρισμα του Τραμπ, το Twitter δήλωσε ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ”λόγω του κινδύνου για περαιτέρω υποκίνηση σε βία”.

″Στο πλαίσιο των τρομακτικών γεγονότων αυτής της εβδομάδας, ξεκαθαρίσαμε την Τετάρτη ότι επιπλέον παραβιάσεις των κανόνων του Twitter θα έχουν ως αποτέλεσμα αυτή ακριβώς την απόφαση. Οι κανόνες μας υπάρχουν για να επιτρέπουν στο κοινό να ακούει απ ευθείας τους εκλεγμένους αξιωματούχους και ηγέτες του κόσμου.

Το πλαίσιό μας έχει στηθεί πάνω στην αρχή ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να ελέγχει ανοιχτά την εξουσία” έγραψε η εταιρεία. ”Παρ′ όλα αυτά, έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι αυτοί οι λογαριασμοί δεν είναι υπεράνω κανονισμών και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Twitter για να υποκινούν βία. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές μας με διαφάνεια.”

Share: