Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών δημιούργησε ένα βίντεο, για την υποστήριξη της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι», το οποίο ανήρτησε στο facebook του υπουργείου.

Με τίτλο «Μείνετε στο σπίτι, ταξιδεύοντας μέσα από τη λογοτεχνία», εμφανίζονται πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα να απαγγέλλουν αποσπάσματα από ελληνική ποίηση της επιλογής τους, είτε στη γλώσσα τους, είτε στα αγγλικά ή απευθείας στα ελληνικά.

Μέσω της οικουμενικότητας και διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Όμηρο έως τις μέρες μας, στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην πανδημία.

Στο εν λόγω βίντεο, το πρώτο μέρος του οποίου έχει ήδη αναρτηθεί στο facebook του Υπουργείου Εξωτερικών, συμμετέχουν πρέσβεις και εκπρόσωποι 18 χωρών (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κίνα, Μεξικό, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία).

Share: