Συνεχίζεται με κάθε τρόπο η πίεση προς τον Ταγίπ Ερντογάν για την… τύχη των 128 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μείζον θέμα στην γειτονική Τουρκία.

Συγκεκριμένα, τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, η Σερά Καντιγκίλ και ο Μαχμού Τανάλ ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό 450 τ.μ. από την Πρώτη Γέφυρα του Βοσπόρου, όπου αναγραφόταν το γνωστό σύνθημα για τα χαμένα 128 δισ. δολάρια που φέρεται να λείπουν από τα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Η αστυνομία παρουσιάζεται και τους ζητά να μαζέψουν το πανό. Τελικά, όπως δήλωσε ο ένας από τους βουλευτές, μάζεψαν το πανό «αλλά δεν το δώσαμε στην αστυνομία. Μας ανήκει και θα το χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα,
εξηγήσεις σχετικά με το μείζον θέμα επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τεράστιο ποσό λέγεται πως το διοχέτευσε συνολικά από το 2019 η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας προκειμένου να στηρίξει την τουρκική λίρα στις αγορές συναλλάγματος. Η αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον Ερντογάν ζητώντας του να τοποθετηθεί επί του θέματος την ώρα που στα social media έχει ξεσπάσει σάλος από τα πανό που αναρτώνται με την επιγραφή «Πού πήγαν τα 128 δισ. δολάρια;».

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει την κατάσταση ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις αλλά επιχείρησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση λέγοντας ουσιαστικά πως προσπαθεί να αξιοποιήσει ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται. Όπως είπε κατά την συνεδρίαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, «είναι απαραίτητο να δείτε το ζήτημα των 128 δισ. δολαρίων, το οποίο το CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό κόμμα» και οι οπαδοί του αγκάλιασαν σαν να βρήκαν θησαυρό για λίγο σε αυτή τη φωτογραφία».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα αληθές για αυτά που έχουν ειπωθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματικά κατανόηση για την ‘τύχη’ των 128 δισ. δολαρίων. Ούτε ο αριθμός είναι σωστός ούτε η έννοια που αποδίδεται είναι σωστή, ούτε η καμπάνια που διεξάγεται πάνω από αυτόν τον αριθμό είναι σωστή. Ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος, λάθος. Άγνοια από την αρχή έως το τέλος».

Share: