Σαν «κεραυνός» στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας έπεσε η είδηση ότι τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη -γνωστά πλέον ως «Νέα Γενιά Ζηρίδη»- με έδρα τα Σπάτα, βάζουν λουκέτο.

Το ιδιωτικό σχολείο που οραματίστηκε τη δεκαετία του ’30 ο φιλόλογος Γεώργιος Ζηρίδης θα σταματήσει να λειτουργεί μετά από 85 χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και δεν θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά.


Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», το σχολείο ανακοίνωσε ότι δεν κάνει νέες εγγραφές μαθητών και ειδοποιεί τους γονείς των μαθητών που έχουν ήδη εγγραφεί για τη χρονιά 2020-2021 ότι τελικά η συνεργασία δεν θα προχωρήσει και, επομένως, πρέπει να αναζητήσουν νέο σχολείο. Η μόνη υπηρεσία των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη που θα συνεχίσει να λειτουργεί θα είναι το διοικητικό τμήμα, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμείς -οικονομικές και όχι μόνο- υποθέσεις.
Αμέσως μετά, η «σκυτάλη» θα περάσει στο υπουργείο Παιδείας το οποίο θα προβεί στην ανάκληση της άδειας που έχει παραχωρηθείς στην ιδιωτική μονάδα «Νέα Γενιά Ζηρίδη», στα Σπάτα.

Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη: Από τη λαμπρή πορεία στο «λουκέτο»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το σχολείο ξεκίνησε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το 2004, οπότε και άρχισε να καθυστερεί πληρωμές προς τράπεζες, δημόσιο καθώς και, στη συνέχεια, προς ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, το 2017 έχασε σε πλειστηριασμό τις εγκαταστάσεις του στα Σπάτα, που είχαν εγκαινιαστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σημαντικές, όπως προκύπτει, ήταν οι οφειλές των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και προς τους εργαζόμενους. Λίγες ημέρες προτού ανακοινωθεί το λουκέτο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», κατήγγειλε ότι τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» οφείλουν «μισθούς μηνών στους εργαζόμενους», τονίζοντας πως δεν έχουν ακόμα λάβει τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου.

Share: