Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι ομάδα συνωμοσιολόγων προσπάθησε να μπει κρυφά σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Γιούτα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμμασι αν έχει κατακλυστεί από ασθενείς του κορωνοϊού!

Ο κυβερνήτης της Γιούτα, Γκάρι Χέρμπερτ κήρυξε προ ημερών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία καθώς τα νοσοκομεία της δέχονται τεράστια πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που αρνούνται την εφιαλτική πραγματικότητα και δυσπιστούν στις ανακοινώσεις των Αρχών. Κι όπως αποκάλυψε η Κάιλ Χάνσεν, διευθύντρια του Utah Valley Hospital, πέντε άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν λαθραία στο νοσοκομείο αμφισβητώντας κατά πόσον είναι υπεπλήρης η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με ασθενείς της Covid-19. Σε δηλώσεις του στο Business Insider το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι ορισμένα άτομα «προσπάθησαν να αποκτήσουν φυσική πρόσβαση στην εγκατάσταση με την πρόθεση να επιβεβαιώσουν ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας – όπως ότι τα νοσοκομεία δεν είναι απασχολημένα και ότι είναι ψευδείς οι αναφορές για την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19».


Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου δέχθηκε τηλεφωνήματα από συνωμοσιολόγους που αμφισβήτησαν την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ της Γιούτα, ενώ όπως είπε η Χάνσεν κάποια άτομα εφηύραν διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι είχαν κλείσει ραντεβού με γιατρό ή ότι ήθελαν να επισκεφθούν ασθενείς, για να μπουν στο νοσοκομείο. Απο΄τον περασμένο Μάιο η αστυνομία του Πρόβο στη Γιούτα έχει δεχθεί οκτώ τηλεφωνήματα για άτομα που μπήκαν λαθραία στο νοσοκομείο κι όπως διευκρίνισε θα απαγγελθούν κατηγορίες στους συλληφθέντες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του τοπικού υπουργείου Υγείας 503 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Γιούτα – αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, ενώ το ποσοστό πλήρωσης των κλινών στις ΜΕΘ αγγίζει το 85%.

Share: