25.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έγιναν σήμερα Δευτέρα στη χώρα μας έως τις 18.00 παρά την κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρόκειται για ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών από την έναρξή τους στις 27 Δεκεμβρίου.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό και συγκινητικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ποσοστό άνω του 90% ήρθε στα ραντεβού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσοι δεν προσήλθαν πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους χωρίς ποινή. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί τι ακριβώς θα γίνει με όσους είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με τη β’ δόση, ανάλογα με τον αριθμό των ακυρώσεων που θα υπάρξουν.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις διακοπές ρεύματος, από τα 750 εμβολιαστικά κέντρα προβλήματα σημειώθηκαν σε ελάχιστα, στο Καπανδρίτι και στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.
Σε περιοχές όπου δεν έγιναν διανομές εμβολίων στην Ικαρία και την Κεφαλονιά λόγω ακυρώσεων πτήσεων, επαναπρογραμματίστηκαν ραντεβού για τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σταθμών στο Μαρούσι (Helexpo) έγιναν 1.400 εμβολιασμοί και στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) πάνω από 600.

Υπενθυμίζεται ότι για τους εμβολιασμούς λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ στο Μαρούσι εντός του Avenue και στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ.

Στην πλήρη ανάπτυξή τους, τα δυο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνονται πάνω από 5.500 εμβολιασμοί στον κάθε ένα.

Στην πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή κατηγορία 60 έως 64 με το εμβόλιο έχουν ήδη κλείσει 235.000 ραντεβού ενώ στην ομάδα των 75 με 79 έχουν οριστεί 150.000 ραντεβού.

Share: