Η κοινοπραξία των εταιρειών «Hellenic Seaplanes» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ανέλαβαν την αδειοδότηση των υδατοδρομίων της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Κύμης, της Καρύστου και Αλιβερίου, για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας, κατέθεσε τους πλήρεις φακέλους, επικαιροποιημένους, στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησής τους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας, Σπυρίδων Γεροντίτης, έχει σε περίοπτη θέση το σχέδιο δημιουργίας υδατοδρομίων με σκοπό την εύκολη διασύνδεσή τους τόσο με άλλες γειτονικές περιοχές όσο και με θέρετρα εντός του νομού.

Καθένα από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προβλέπεται να περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών καθώς και πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.

Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500 τ.μ.), ενώ τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια (εκτάσεως 150 τ.μ. έκαστο) στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, την Κάρυστο και τον Κάραβο Αλιβερίου, θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα, στην περιοχή του κεντρικού λιμένα της κάθε πόλης.

Από τα συγκεκριμένα υδατοδρόμια, θα επιχειρούν ανεξάρτητα τα υδροπλάνα τόσο της «Hellenic Seaplanes» όσο και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αναπτύσσοντας περαιτέρω τη διασύνδεση των περιοχών αυτών.

Share: