Μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση, συζητήθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα απ’ όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων
στη μετάδοση του ιού.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πώς θα υπάρξουν εισηγήσεις για νέα μέτρα. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει περιορισμός μετακινήσεων εντός Αττικής.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Δύο μεγάλα νοσοκομεία αποκλειστικά για περιστατικά COVID-19

Στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, με στόχο να προεδρεύσει σύσκεψης για την προετοιμασία του ΕΣΥ ειδικά στην Αττική για την καλύτερη διαχείριση της επιδημίας.

Ειδικότερα, στον Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ ο κ. Κικίλιας, παρουσία του διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και της υπεύθυνης συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ κυρίας Αναστασία Ζυγούρα, και σε τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη και της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού, θα αναλυθούν όλες οι δυνατότητες των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική.

Share: