Το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι πάνω από 10% σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πρόσθεσε ότι οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων.

Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί να μπει τέλος η «απαράδεκτη φορολογική πολιορκία», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

«Τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά, και αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικρατεί στην αγορά. Όμως δεν έχω αυταπάτες. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς, αν αναλογιστούμε την κατάσταση σήμερα αλλά και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν. Το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10%. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ο κλάδος λιανεμπορίου παρουσιάζει μία «μοναδική κοινωνική διασπορά» και υπήρξε πάντα «μέτρο ευημερίας του τόπου».

«Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης» ανέφερε και πρόσθεσε: «ο σχεδιασμός μας όπως τον έχουμε παρουσιάσει είναι συνολικός. Φορολογικές αλλά και ασφαλιστικές παρεμβάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά προς όφελος του φορολογούμενου, του ασφαλισμένου και του συνταξιούχου».

Share: