Συγκινούν οι πολίτες που παραχωρούν δωρεάν τα σπίτια τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ιδιοκτήτες ακινήτων σε διάφορες πόλεις γνωστοποιούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως διαθέτουν δωρεάν τα ακίνητά τους σε εργαζόμενους των νοσοκομείων που μάχονται τον κορωνοϊό.

Ενδεικτικά μία ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στην οδό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη προσφέρει δωρεάν το διαμέρισμα σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία της πόλης οι οποίοι δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό. 

Παρόμοια ανάρτηση έχει κάνει και ένας άλλος ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο των Αθηνών. «Διατίθεται διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας δωρεάν προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Αττικής που θέλει να αποφύγει την επαφή με τους οικείους του εφόσον ανήκει κάποιος από αυτούς σε ευπαθή ομάδα για το επόμενο διάστημα. Προτρέπω τους συναδέλφους της βραχυχρόνιας μίσθωσης να κάνουν το ίδιο. Σε αυτή τη μάχη δεν μπορούμε να απέχουμε. Θα είμαστε όλοι παρόντες».

Πρόκειται για αναρτήσεις στο Facebook, στην μεγαλύτερη ομάδα «οικοδεσποτών»  Greece – Greek Hosts,  από ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα σπίτια τους για βραχυχρόνια μίσθωση  που «στόχο έχει να στηρίξει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και οποιονδήποτε έχει ανάγκη εφόσον έχει συγγενικά άτομα που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα πρέπει να μείνουν χωριστά».

Το  όνομα της ομάδας στο Facebook όπου οι ιδιοκτήτες έχουν αναρτήσει τις πρώτες αγγελίες είναι το I offer my AIRBNB home for FREE to vulnerable people due to coronavirus , ενώ, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινά τώρα, τα προσφερόμενα σπίτια θα αυξάνονται όσο γίνεται περισσότερο γνωστή η πρωτοβουλία. Οι ιδιοκτήτες έχουν δεχθεί αιτήματα και θέλουν να βοηθήσουν ακόμη και πολίτες που έχουν στις οικογένειές τους ευπαθείς ομάδες, παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και θέλουν γι’ αυτό το λόγο να απομονωθούν.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχωρά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) «για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα μας» Ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ. διαθέτει «καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για την στελέχωση των νοσοκομείων μας. Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη μας εντελώς δωρεάν με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, κ.λ.π.).

Share: