Η Κομισιόν ετοιμάζεται για τις υπογραφές στα νέα συμβόλαια εμβολίων κατά της Covid με τη σύμπραξη των Pfizer και BioNTech, οι οποίες «μπορεί να πέσουν ακόμα και μέσα στην Παρασκευή», σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ενημέρωση από δύο άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Η Επιτροπή ολοκλήρωσε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες παραγωγής εμβολίων την προηγούμενη εβδομάδα και είπε στους εκπροσώπους της την Τετάρτη, ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη για υπογραφή. Οι πηγές ανέφεραν στο Bloomberg πως όταν η σύμβαση περάσει από τις απαραίτητες εγκρίσεις, τότε θα πέσουν και οι υπογραφές, ακόμα και μέσα στη σημερινή ημέρα.

Η νέα συμφωνία αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022 και το 2023. Περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων, σύμφωνα με ένα διπλωματικό σημείωμα, που επικαλείται το Bloomberg. Προβλέπει επίσης μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Η Επιτροπή βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τις Moderna Inc., Novavax Inc. και Valneva SE για επιπλέον δόσεις εμβολίων.

Share: