Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα στις 06:00 το πρωί τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό στο Ναύπλιο, καθώς με απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας η πόλη βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο», επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Το ιικό φορτίο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε αυξητική τάση, κάτι που σήμανε συναγερμό στους ειδικούς που εισηγήθηκαν στους αρμόδιους να ληφθούν περαιτέρω μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διασπορά το ιού στην κοινότητα. Υπενθυμίζεται ότι στις 25/1 έληξε το αυστηρό lockdown στην Αργολίδα που είχε αποφασιστεί, με τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο να τονίζει ότι το 90% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή αφορούσε κοινότητες Ρομά.

Οι αριθμοί που έκρουσαν το καμπανάκι του κινδύνου
Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ανησυχία των ειδικών, αφού από τις 15 Φεβρουαρίου έως χθες, 24 Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είχαν εντοπιστεί συνολικά 141 μολύνσεις του ιού. Συγκεκριμένα:
15 Φεβρουαρίου, 7 κρούσματα
16 Φεβρουαρίου, 24 κρούσματα
17 Φεβρουαρίου, 26 κρούσματα
18 Φεβρουαρίου, 10 κρούσματα
19 Φεβρουαρίου, 16 κρούσματα
20 Φεβρουαρίου, 18 κρούσματα
21 Φεβρουαρίου, 1 κρούσμα
22 Φεβρουαρίου, 10 κρούσματα
23 Φεβρουαρίου, 17 κρούσματα
24 Φεβρουαρίου, 12 κρούσματα


Δήμαρχος Ναυπλιέων: «Ο κόσμος κοιτάει πώς θα ξεφύγει από την αστυνομία και όχι από τον κορωνοϊό»
Με την σειρά του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος μέσω του iefimerida.gr εξέφρασε την ανησυχία του για την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως μετά το κλείσιμο του Άργους, ο χρόνος για τα νέα περιοριστικά μέτρα και στο Ναύπλιο μετρούσε αντίστροφα.


«Πλέον ο κορωνοϊός βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη είναι ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Είμαστε κουρασμένοι, η υπομονή μας εξαντλείται, όμως αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να δείχνουμε εφησυχασμό και να μην τα τηρούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος, προσθέτοντας ότι «πλέον ο κόσμος κοιτάει πώς θα ξεφύγει από την αστυνομία και όχι πώς θα ξεφύγει από τον κορωνοϊό». «Τη μάσκα τι φοράμε για να προστατευτούμε, δεν την φοράμε για να μην φάμε πρόστιμο», επισήμανε.

«Άργος και Ναύπλιο είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν μπορεί να κλείνει το Άργος και να μένει ανοικτό το Ναύπλιο. Ή και τα δύο ή κανένα. Το πρώτο πράγμα που κοιτά η Πολιτική Προστασία είναι η δυναμική των κρουσμάτων και η αντοχή των νοσοκομείων. Το κάθε κρούσμα έχει την δική του δυναμική. Από εκεί και πέρα είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για μια περιοχή προκειμένου να κλείσει ή να μην κλείσει», διευκρινίζει ο δήμαρχος Ναυπλιέων, ο οποίος τονίζει ότι η αγορά όλο αυτό το διάστημα δούλευε συνεχώς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κωστούρος όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία και το Γενικό Γραμματέα, Βασίλειο Παπαγεωργίου, ενώ πριν από 15 ημέρες είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή προκειμένου να κλείσουν οι σχολικές μονάδες.

«Εμείς ως δημοτική Αρχή είμαστε πάρα πολύ κοντά στο ζήτημα που έχει προκύψει με την πανδημία του κορωνοϊού. Συνεχώς διενεργούνται τεστ. Το κρατάμε στην επικαιρότητα για να είναι συγκεντρωμένος ο κόσμος. Δεν είμαστε όπως παλιά, θέλουμε να γίνουμε», καταλήγει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων.

Τα μέτρα που ισχύον στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β’ απλό κόκκινο)
Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια.
Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away.
Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα στο Ναύπλιο θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kokkinise-kai-nayplio-se-ishy-ta-nea-metra

Share: