Το τραγούδι «Superg!rl» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2020, με ερμηνεύτρια τη 18χρονη Stefania, παρουσιάστηκε σήμερα (01/03) μέσα από την εκπομπή «Eurovision – Η αντίστροφη μέτρηση» της ΕΡΤ.

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με εκπρόσωπο τη 18χρονη Stefania, που θα ερμηνεύσει το κομμάτι με τίτλο «Superg!rl», το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα (01/03).

Συγκεκριμένα, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποκάλυψε την 41η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision μέσα από την εκπομπή «Eurovision – Η αντίστροφη μέτρηση», με παρουσιαστή τον Μιχάλη Μαρίνο, η οποία θα παρουσιάζει έως και τον Μάιο όλα τα νέα για τον μουσικό διαγωνισμό.

Το τραγούδι «Superg!rl» υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος, οι Arcade και η Sharon Vaughn. Το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Καρύδας με τα γυρίσματα να έχουν γίνει, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, και στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Στο κομμάτι, η 18χρονη Stefania (πλήρες όνομα: Στεφανία Λυμπερακάκη) αναφέρεται στα προβλήματα της καθημερινότητας των εφήβων, οι οποίοι τα ξεπερνούν και κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Άλλωστε, πρόκειται για ένα dance τραγούδι με εμφανή έθνικ στοιχεία.

Επίσης, στην ελληνική αποστολή που στοχεύει σε μια θέση στο top 10 του τελικού, περιλαμβάνονται ο Φωκάς Ευαγγελινός που θα έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια της σκηνικής εμφάνισης στη Eurovision, αλλά και η Σήλια Κριθαριώτη, η οποία έχει αναλάβει το ενδυματολογικό κομμάτι.

Υπενθυμίζεται ότι η Stefania επελέγη από γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες, η οποία αποτελείτο από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου (πρόεδρος), τον Πέτρο Αδάμ, τον Γιώργο Μαρκάκη, τον Γιάννη Πετρίδη και τη Μαρία Κουφοπούλου. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στις 3 Μαρτίου.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό (θέσεις εμφάνισης: 1-9), ο οποίος θα γίνει στις 14 Μαΐου στο «Ahoy» του Ρότερνταμ, με στόχο -αρχικά- ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του θεσμού, που θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες αργότερα.

Ποια είναι η Stefania

Η Στεφανία Λυμπερακάκη έχει γεννηθεί στην Ουτρέχτη και έχει ελληνική καταγωγή. Στην Ολλανδία, μάλιστα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νεολαίας, καθώς έχει συμμετάσχει ακόμα και σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ στον λογαριασμό της στο Instagram αριθμεί περισσότερους από 250.000 followers.

Επίσης, δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της Eurovision, καθώς εκπροσώπησε την Ολλανδία στον διαγωνισμό της Junior, τo 2016, ως μέλος του συγκροτήματος «Kisses», με το τραγούδι «Kisses & Dancin’» και κατετάγη στην όγδοη θέση.

Share: