Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου «θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Επανέλαβε δε, πως την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.

Διευκρίνισε δε, πως την Παρασκευή θα λάβουν μήνυμα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας.

Παράλληλα, ο κ. Κοντογεώργης είπε πως θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για άτομα 70 έως 74 ετών.

Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και της επόμενης ηλικιακής κατηγορίας –των ατόμων 65 έως 69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

Share: