Του Νεκτάριου Μαυραγάνη 

Μοτοσυκλέτα…. Τι είναι τελικά:

Μέσο μετακίνησης;

Μέσο παραγωγής αδρεναλίνης;

Μέσο δημιουργίας ανεξίτηλων εικόνων και εμπειριών από διάφορα μέρη του πλανήτη ;

Ναι, είναι όλα αυτά μαζί.

Για την πρώτη κατηγορία δεν υπάρχουν πολλά να αναφέρω, κριτήριο εδώ το χαμηλό κόστος μετακίνησης και αγοράς, εύκολη πρόσβαση σε πάρκινγκ και σύντομος χρόνος από το σημείο Α στο Β.

Συγχαίρω όσους το επιλέγουν για όλους τους παραπάνω λόγους μία μόνο παρότρυνση .Σεβασμός!!! στους πεζούς, στους συντρόχους, και ναι στους αυτοκινητιστές αν θέλουμε και το δικό τους σεβασμό.

Δεύτερη κατηγορία

Εδώ έχουμε μοτοσυκλέτες street και όχι μόνο με ιπποδύναμη που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τους 200  Ίππους.

Σου δίνουν την δυνατότητα να διακτινιστείς …..

Στην  Θεσσαλονίκη για ένα  καφέ και να γυρίσεις το βράδυ σπίτι σου ή να πας στη γνωστή διαδρομή της Επιδαύρου για να βρεις τα όρια σου.

Εξαιρετική εμπειρία μοναδική, νιώθεις πιο ζωντανός από ποτέ …Κατεβαίνεις για τσιγάρο με τριψήφιους παλμούς νιώθοντας μοναδική ικανοποίηση.

Μονολογείς λέγοντας τα κατάφερα ,μπήκα καλύτερα στην περίεργη  αριστερή η ανέβηκα τον Δομοκό σε πεντέμισι λεπτά  ή  έστριψα στην  Υλίκη  και με 230 χλμ

Το μοναδικότερο  όλων ;  Γυρνάς  σπίτι σου γεμάτος απ’ όλα!!!

Συναίσθημα, ικανοποίηση χαρά, όχι την συνηθισμένη, την άλλη αυτή τη σπάνια, την παιδική και κάθεσαι να καθαρίσεις τα έντομα από το φαίρινγκ για να αποζημιώσεις την καλή σου γι αυτά που σου προσέφερε .

Τελειώνοντας γι αυτή την κατηγορία είναι απαραίτητο λίγο …..ξενέρωμα.

Σύντροχοι Όχι συνέχεια στο 100% η έκπληξη καραδοκεί, τυφλή στροφή με λίγο χωματάκι, νεράκι ή ακόμα χειρότερά ο Ελληνάρας στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει  πάνω στη στροφή… Ναι όλα αυτά είναι σπανία αλλά συμβαίνουν !!! 

 Όλοι  έχουμε μικρότερες η μεγαλύτερες παρόμοιες εμπειρίες.

100% ναι, αλλά όχι παντού, πρέπει πάντα ή  σχεδόν πάντα  να έχουμε τον έλεγχο για να μπορέσουμε να την καθαρίσουμε το βράδυ….

Τρίτη κατηγορία

Εδώ είναι και η προτίμησή  μου και λόγω ηλικίας αφού πέρασα από την δεύτερη χωρίς να την έχω εγκαταλείψει.

Σ’ αυτή την κατηγορία έχουμε τους λεγόμενους ταξιδευτές.

Τι σημαίνει ταξίδι?

Πολλά !!! Και  εδώ έχουμε και υποκατηγορίες.

Ταξίδι για κάποιον είναι να πάει μονοήμερη στο Ναύπλιο ενώ για κάποιον άλλον να γυρίσει  σε δύο μέρες τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων γράφοντας 1500 ορεινά χιλιόμετρα ή ακόμα μια πενθήμερη ανάβαση στα Βαλκάνια και επιστροφή από τις Δαλματικές ακτές,  ( και όμως  γίνεται)

Αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μία παρένθεση, δεν υποτιμώ-υποτιμούμε κανέναν, ούτε ακόμα κι αυτούς που αγοράζουν αυτά τα ταξιδιωτικά μηχανήματα που με τον εξοπλισμό τους αγγίζουν τις 30.000 € για να πηγαίνουν για καφέ στη γειτονιά τους, ότι εκφράζει τον καθένα, απλά δεν ξέρουν τι χάνουν, όταν  για παράδειγμα σταματάς στους Δολομίτες και βλέπεις την θέα.

> Η ταξιδιωτική  εμπειρία με μοτοσυκλέτα είναι μοναδική..

Ακόμα και τα άσχημα, μετά το ταξίδι ,είναι οι εμπειρίες που θυμάσαι περισσότερο.

Το σλόγκαν , οι τέσσερις ρόδες ταξιδεύουν το κορμί και οι δύο την ψυχή είναι απόλυτη αλήθεια

Με ποιο  άλλο μέσο αποφεύγεις τις εθνικές και προτιμάς  επαρχιακούς δρόμους;

Αίσθημα ελευθερίας, η άμεση επαφή με τη φύση συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία.

Ακόμα θυμάμαι την εικόνα όταν από Βουδαπέστη πήγαινα Κροατία και σταματώντας σε μια φάρμα με άλογα μοιράστηκα κάποια μπισκότα μαζί τους .

Ακόμα θυμάμαι για πόση ώρα έτρεχαν δίπλα μου μέσα από το φράχτη όταν έφυγα.

Εμπειρίες μοναδικές που σε ηρεμούν σε ικανοποιούν και σε κάνουν καλύτερο. Ειδικά όσοι έχουν δοκιμάσει να ταξιδέψουν μόνοι τους…. εκεί το ταξίδι γίνεται ψυχοθεραπεία.

 Σπάνιο βέβαια να είσαι εντελώς μόνος αφού παντού ή  σχεδόν παντού στο εξωτερικό ειδικά έρχονται και σου μιλάνε σε καλούν να κάτσεις μαζί τους.

Μάλλον έχουν αδυναμία στους  Έλληνες αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας

Σε τέτοια ταξίδια σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η διαδρομή.

Σχεδιάζεις προετοιμάζεσαι και απλά το κάνεις, δεν το αναβάλεις το κάνεις!!!

 Μια μοναδικότητα είναι η δυσκολία να το μοιραστείς με άλλους, απλά δεν μπορούν  να το καταλάβουν πως είναι δυνατόν κάποιος να περνάει 7  ή  και 10 ώρες την ημέρα γράφοντας αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα σε μια εβδομάδα στην σέλα κάτω από τον ήλιο με κρύο η βροχή. Εκεί απλά εσύ γελάς από  μέσα σου… κι αυτό ακόμα είναι  μια προσωπική ικανοποίηση.

Τελειώνοντας κι αυτή την Τρίτη και αγαπημένη μου κατηγορία μία και μόνη συμβουλή

Δεν το αναβάλλουμε…Το κάνουμε ….γιατί αν δεν το κάνουμε απλά  το μετανιώνουμε όλο το χειμώνα.

Καλά ασφαλή και διασκεδαστικά χιλιόμετρα σε όλους μας

Share: