Τι ισχυρίζεται η μητέρα των παιδιών στην κατάθεση της.

Από την  άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών της μητέρας των δύο ανήλικων αδερφών που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν στον Σταθμάρχη του Μετρό προκύπτει ότι  η μητέρα μιλούσε με άλλα δύο άτομα πριν γίνει η σύλληψη των παιδιών.

Παραδέχεται στην κατάθεση της την ύπαρξη αυτών των  δύο ατόμων

“Ζητάω συγνώμη από το θύμα εκ μέρους των παιδιών μου και είμαι διατεθειμένη να συμπαρασταθώ στον παθόντα σε ότι χρειαστεί. Δεν πήγα από την αρχή στην αστυνομία γιατί είδα ότι  ο παθών βγήκε από το νοσοκομείο και ήθελα χρόνο να ισορροπήσω για να χειριστώ την κατάσταση. ΄Ηταν θέμα χρόνου να πάω  στην αστυνομία. Με τον ειδικό φρουρό μίλησα την Πέμπτη και την Παρασκευή του είπα ότι τα παιδιά μου ήταν οι δράστες του περιστατικού. Μίλησα για το περιστατικό και με έναν φίλο μου τον Π…… που έχει καταγραφεί στις συνομιλίες  και με τον προιστάμενο μου στη δουλειά. ‘Hμουν σε σύγχυση και δεν  ήξερα τι  να κάνω”

Ο ειδικός φρουρός με αίτημα του σήμερα στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ζητά να διευρενηθούν και τα άλλα 2 άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει η μητέρα.

Ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Γιαννελάκης δήλωσε για την νέα αυτή εξέλιξηQ

Μετά από επιθυμία του εντολέως μου απευθυνθήκαμε σήμερον στον κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Αθηνών, που είχε διενεργήσει την κύρια ανάκριση, εισφέροντας στην κρίση του στοιχεία, από τα οποία καταδεικνύεται η ανάμειξη ακόμη δύο ατόμων στο επίμαχο περιστατικό, τα οποία όπως φαίνεται διατηρούσαν επικοινωνία με την μητέρα των ανηλίκων μέχρι πριν τη σύλληψή τους.  

Με έρεισμα αποκλειστικά τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στα πλαίσια του προανακριτικού έργου, προκύπτει ότι η μητέρα διατηρούσε ουσιαστική τηλεφωνική επικοινωνία –προηγούμενη σε σχέση με την επικοινωνία της με τον εντολέα μας- με άτομα του περιβάλλοντός της, τα οποία δεν δίστασαν να της δώσουν σαφείς οδηγίες με προφανή σκοπό την απόκρυψη των δύο ανήλικων δραστών από τις διωκτικές αρχές, εκ των οποίων ο ένας επιχειρεί να τους συγκαλύψει, ο δε δεύτερος προβαίνει σε θετικές ενέργειες, ώστε να διαπιστώσει την τυχόν παρουσία Αστυνομικής Δύναμης πέριξ της οικίας των ανηλίκων. Μένει να διαπιστωθεί ποιά πλευρά απευθύνθηκε στην άλλη πρώτη, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα άτομα αυτά σε χρόνο πρότερο ήδη ενήμερα και συνεπώς υπέχουν αυξημένη ευθύνη, εν αντιθέσει με τον εντολέα μας, ο οποίος ενημερώθηκε, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει μόλις την Παρασκευή. 

Οι αρχές που διέπουν τον δικαιικό νομικό μας πολιτισμό καθιστούν αναγκαία, αναπόφευκτη και νομικά επιβεβλημένη την σε βάθος και ουσιαστική διερεύνηση της θέσης, συμμετοχής και βαθμού εμπλοκής των προσώπων αυτών σε μία τέτοια υπόθεση, η οποία απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, και τον προσανατολισμό αυτή τη φορά των ερευνών προς την κατεύθυνση της διακρίβωσης του ρόλου που έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά και της κατάγνωσης της ευθύνης που τυχόν τους αναλογεί.  

Share: