Επιβεβαιώνει η πραγματικότητα την κραυγή αγωνίας των κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας, για τη δραματική αύξηση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανάμεσά τους, καθώς όπως επισημαίνουν, η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι απλώς ανέφικτη.

Ο αριθμός των νοσούντων εγκλείστων ανέβηκε στους 155, με τις αρμόδιες αρχές να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο μεταφοράς κρατουμένων στο Νοσοκομείο, αναφέροντας ωστόσο ότι μέχρις ώρας, κανένας δεν έχει ανάγκη νοσηλείας και όλοι βρίσκονται σε καραντίνα, με τον έλεγχο, κατά δήλωση των ίδιων πηγών, να συνεχίζεται και στη Γ’ πτέρυγα.

Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι του κρατούμενου ασθενή με covid-19 Βαγγέλη Σταθόπουλου, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκεται σε απεργία πείνας από την περασμένη Παρασκευή με αίτημα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, υπογραμμίζουν ότι τυχόν παράταση της προσωρινής του κράτησης «θα ισοδυναμεί με προκαταβολική θανατική ποινή» και αναφέρονται στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Λάρισας. Όπως τονίζουν, αυτή τη στιγμή 1 στους 5 κρατούμενους είναι θετικός στο κορονοϊό, με την τήρηση των μέτρων προστασίας να είναι απλώς ανέφικτη. 

ΠΗΓΗ: efsyn

Share: