Το άρθρο αναδημοσιεύετε από την Βραδυνή του Σαββάτου.

Η μεγάλη ακίνητη περιουσία και οι καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μίας 88χρονης γυναίκας η οποία από το 2012 είχε διαγνωστεί με σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα  βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου.

Ο λόγος για την υπόθεσή καταγγελλόμενης εκμετάλλευσής μίας ανήμπορης υπερηλίκου από Δήμαρχο και την οικογένεια του. Όπως ο αδελφός της 88χρονής καταγγέλλει τρία μεγάλα διαμερίσματα πέρασαν μυστηριωδώς στα παιδιά του δημάρχου ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε ξαφνικά συνδικαιούχος σε λογαριασμό με 200.000€.

Εδώ και λίγες μέρες ο αδελφός της υπερήλικης γυναίκας ενημέρωσε με υπόμνημα και μέσω του συνηγόρου του προσωπικά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος αναμένεται να κινηθεί αρμοδίως. 

Οι ύποπτες συμπτώσεις όμως που προκύπτουν από την έρευνα της οικογένειας προβληματίζουν έντονα. 

Το 2017 όταν η υπερήλικη κάνει δωρεά  στα τρία παιδιά του δημάρχου τα διαμερίσματα της εμφανίζονται στα συμβόλαια δύο μάρτυρες ενώ κατά το νόμο η ύπαρξη μαρτύρων δεν είναι απαραίτητη. Το εντυπωσιακό όμως είναι ποιοι είναι αυτοί οι δύο μάρτυρες. Ο ένας ήταν εν ενεργεία αντιδήμαρχος και ο άλλος  πρόεδρος νομικού προσώπου του Δήμου. Ερωτήματα προκαλεί γιατί να παραστούν αυτοί οι δύο στενοί συνεργάτες που ο ίδιος ο δήμαρχος τους είχε διορίσει στις θέσεις αυτές στα συμβόλαια των παιδιών του.

Λίγό καιρό πριν τα επίμαχα συμβόλαια η 88χρόνη σύμφωνα με σχετική βεβαίωση η οποία έχει κατατεθεί στις αρχές επισκέπτεται νευρολόγο της περιοχής ο οποίος αναφέρει ότι ήρθε για εξέταση συνοδευόμενη και του ανέφερε ότι θέλει να μεταβιβάσει την περιουσία της. Ο γιατρός δεν περιορίστηκε στην νευρολογική διάγνωση αλλά γνωμοδότησε όντως μη αρμόδιος καθώς αυτό είναι δουλεία ψυχιάτρου ότι η υπερήλικη είναι ικανή για την σύνταξη συμβολαίων. Εδώ να σημειώσουμε ότι η γυναίκα αυτή ήδη από το 2013 είχε διαγνωστεί με σοβαρή ψυχική νόσο και της είχε χορηγηθεί βαριά αγωγή.

Όταν μετά από εισαγγελική παραγγελία οι κοινωνικές υπηρεσίες επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της 88χρονης αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, καθώς δεν την έβρισκαν ποτέ εκεί. Όταν κατάφεραν να πάνε στο σπίτι της ηλικιωμένης, μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, αναφέρουν οι κοινωνικοί λειτουργοί στην έκεθσή τους, ότι στο σπίτι βρήκαν το Δήμαρχο με τη σύζυγό του, οι οποίοι δεν άφηναν λεπτό την υπερήλικη μόνη της.

Ενώ ο αδελφός της 88χρονης γυναίκας με μηνυτήρια αναφορά έχει καταγγέλλει τα ανωτέρω περιστατικά ερωτήματα προκαλεί γιατί δεν έχει διαταχθεί από την εισαγγελία η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της υπερήλικης γυναίκας. Η έστω γιατί δεν έχει διαταχθεί ο φορολογικός έλεγχος του δημάρχου για το γεγονός ότι ξαφνικά βρέθηκε συνδικαιούχος σε λογαριασμό της 88χρονης.

Ο βίος δε των παιδιών του δημάρχου διόλου λιτός είναι. Δεν διστάζουν να επιδεικνύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακριβά ρολόγια, πολυτελή οχήματα και ταξίδια στο εξωτερικό.

Share: