Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 49χρονο που τον Ιούλιο του 2019 σκότωσε τον αδερφό του 72 ετών στην πλατεία του χωριού Ασή Γωνιά.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον καταδίκασε σε ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απορρίπτοντας  τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.

Το έγκλημα είχε προκαλέσει σοκ

Ο 49χρονος μάλιστα πυροβόλησε τον αδερφό του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε  με την αστυνομία να τον αναζητά .Τελικά παραδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Ο  άτυχος 72χρονος ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος και ευκατάστατος που μετά από χρόνια δουλειάς στο εξωτερικό είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του, όπου διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους συγχωριανούς του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 49χρονος δεν διατηρούσε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις με τον αδερφό του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Απόστολος Λύτρας δήλωσε

Το δικαστήριο  απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου για αναγνώριση ελαφρυντικών επιβάλλοντας την ανώτερη ποινή, της ισόβιου καθείρξεως . Απο την απόφαση η οικογένεια του θανόντος είναι ικανοποιημένη . Βέβαια ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δολοφόνος του δικού τους ανθρώπου ήταν ο ίδιος του ο αδελφός.

Share: