Το άρθρο αναδημοσιεύετε από την Βραδυνή του Σαββάτου.

Διαμερίσματα πολλών τετραγωνικών και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν η περιουσία της 88χρονης σήμερα γυναίκας η οποία φέρεται να άλλαξε χέρια με ύποπτο τρόπο.

Η υπερήλικη γυναίκα,  είναι άτεκνη και χήρα είχε διαγνωστεί ήδη από το 2012 με σοβαρή ψυχιατρική νόσο από δημόσιο νοσοκομείο.

Οι στενότεροι συγγενείς της, ο αδελφός της και οι κόρες του φρόντιζαν την γυναίκα  μετά το θάνατο του συζύγου της καθώς αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με την ψυχική της υγεία. Τον Οκτώβριο του 2012 μετά κι από σχετική εισήγηση των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής της η γυναίκα αυτή εξεταστική σε δημόσια  ψυχιατρική κλινική. Διαγνώστηκε με σοβαρή ψυχιατρική νόσο και της χορηγήθηκε βαριά φαρμακευτική αγωγή. Ενώ το 2013 υπέστη  εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε αρκετές μέρες στο νοσοκομείο.

Στο σημείο αυτό στο παιχνίδι μπαίνουν κάποιοι μακρινοί συγγενείς της ανήμπορής γυναίκας οι οποίοι αναλαμβάνουν την φροντίδα της και απομακρύνουν τον αδερφό της και την οικογένειά του όπως αυτός καταγγέλλει.

Η οικογένεια του εν ενεργεία μέχρι και σήμερα δημάρχου μικρού δήμο της περιοχής σταδιακά αρχίζει να γίνεται πλουσιότερη. Τον 2017 με τρία διαδοχικά συμβόλαια τα οποία έγιναν σε διάστημα ενός μήνα η 86χρονη τότε γυναίκα δωρίζει τρία διαμερίσματα 102,107 και 140 τετραγωνικών μέτρων στα τρία παιδιά του δημάρχου.

Οι  ύποπτες συναλλαγές όμως δε σταματούν εκεί καθώς όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία του πόθεν έσχες των αιρετών η οικονομική κατάσταση του δημάρχου αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο. Το 2016 στην δήλωση πόθεν έσχες την οποία υπέβαλε εμφανίζει  δάνεια 70.000 € και τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του περιορίζονταν στις 4000 €. Το 2017 όμως τα πράγματα αλλάζουν χωρίς όμως να δικαιολογούνται από κάποια άλλη οικονομική πηγή. Ο δήμαρχος ξεπληρώνει τα δάνεια του και μηδενίζει τις οφειλές του ενώ εμφανίζεται συνδικαιούχος με την υπερήλικη γυναίκα  και τη σύζυγό του σε λογαριασμό με 200.000 €.

Ο αδελφός της 88χρονης έχει ξεκινήσει ένα πολυμέτωπο δικαστικό αγώνα καθώς υποστηρίζει ότι  δεν είχε την πνευματική διαύγεια η αδελφή του  για να κάνει καμιά απ’ αυτές τις πράξεις. Με αγωγή του ζητά την ακύρωση των συμβολαίων όπου μεταβιβάζει την περιουσία της στα παιδιά του δημάρχου αλλά υπέβαλε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την εκμετάλλευση της αδερφής του.

Πριν από λίγες μέρες συζητήθηκε στο πρωτοδικείο της περιοχής αίτηση του εισαγγελέα όποιος ζητούσε να τεθεί η γυναίκα σε δικαστική συμπαράσταση καθώς έκρινε ότι η ψυχική και πνευματική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να φροντίσει τον εαυτό της.

Share: