Σε όλη την Ευρώπη, οι άνθρωποι περιμένουν και ελπίζουν να μάθουν σύντομα τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει αυτήν την δυνατότητα ή την αποτρέπουν με το να επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα σε όσους γυρνούν από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που εξαρτώνται πολύ από τον τουρισμό και ανυπομονούν να υποδεχτούν ξένους τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν βγει αρνητικοί σε πρόσφατο τεστ Covid. Ωστόσο η κατάσταση είναι ρευστή και τα κρούσματα σε πολλά σημεία της Ευρώπης συνεχίζουν να ανεβαίνουν εκθετικά.

Ο Απρίλιος είναι κανονικά ο μήνας που ξεκινάει η τουριστική σεζόν για τους ιδιοκτήτες σκαφών στα λιμάνια της Αθήνας, όμως φέτος η κατάσταση έχει επιβραδυνθεί λόγω της πανδημίας.


Ο Ευγένιος Θεοδωρίδης και η ομάδα του νοικιάζουν καταμαράν και γιοτ για εκδρομές στα Ελληνικά νησιά. Οι πελάτες τους προέρχονται κυρίως από την Βρετανία, την Αμερική, την Γερμανία και τη Nότια Αφρική.

«Κατά την διάρκεια του χειμώνα, ετοιμάζαμε τα σκάφη για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους τουρίστες», λέει ο Ευγένιος. «Μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και να υποδεχτούμε τους τουρίστες από όλο τον κόσμο, όλα θα είναι έτοιμα».

Γιατί ο τουρισμός είναι τόσο σημαντικός για την Ελλάδα;
Η χώρα μας ευελπιστεί και προγραμματίζει να ανοίξει για τους τουρίστες στα μέσα Μάϊου, αλλά ο Ευγένιος λέει ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ακόμα χώρες θα έχουν επιτρέψει τα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι τότε.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς», λέει. «Πολλές χώρες πρέπει να συμφωνήσουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα για να επιτρέψουν στους πολίτες τους να ταξιδέψουν».

Αυτή την στιγμή, όμως, είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσουμε το οτιδήποτε.

Share: