Φθηνότερο το σαρακοστιανό τραπέζι

Αυξημένη είναι η κίνηση στην κεντρική αγορά της Αθήνας καθώς και στην ιχθυαγορά  αγορά του Ρέντη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ψαραγοράς, Σπύρο Κοράκη, φέτος λόγω του ευνοϊκού καιρού ο καταναλωτής θα βρει κάθε λογής ψάρι στην Βαρβάκειο αγορά.

Σε γενικές γραμμές το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι φθηνότερο κατά 15-20%.

Συγκεκριμένα, οι τιμές σε θαλασσινά και οστρακοειδή, τα οποία πρωταγωνιστούν στο σαρακοστιανό μενού, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι αρκετά χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Το χταπόδι ξεκινά από 8 ευρώ και καταλήγει σε 16, ενώ αντίστοιχα πέρσι έφτανε τα 19 ευρώ. Η σουπιά έχει 11,80, ενώ πέρσι είχε 14.

Όσο για την παραδοσιακή λαγάνα, η τιμή παραμένει στα ίδια περσινά επίπεδα, δηλαδή 2 – 3 ευρώ το κιλό.

Share: