Παρά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη και αψηφώντας τα σχετικά περιοριστικά μέτρα που επέβαλε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, οι 7.000 προσκεκλημένοι (!) συνωστίσθηκαν μέσα στο ναό Γιετέβ Λεβ στο Γουίλιαμσμπεργκ για το γάμο του Γιοέλ Τάιτελμαν, εγγονού του αρχιραβίνου της σέχτας Σατμάρ, Ααρόν Τάιτελμαν, στις 8 Νοεμβρίου, χοροπηδώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας μ’ όλη τους τη δύναμη, ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να φορούν μάσκες προστασίας, όπως φαίνεται και από το βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της New York Post.


Για να ξεφύγουν από το ραντάρ των Αρχών της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου έχει διπλασιαστεί το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό, αλλά και τον «λυσασμένο Τύπο», όπως ανέφερε η εφημερίδα της σέχτας, Der Blatt, τα μέλη της κοινότητας αυτής των υπερορθόδοξων Εβραίων κυκλοφόρησαν τα νέα του γάμου από στόμα σε στόμα, αποφεύγοντας τις προσκλήσεις και την αναγγελία της τελετής στις εφημερίδες!

Ούτε ένας από το πλήθος των συνωστισμένων προσκεκλημένων δεν φορούσε μάσκα στη γαμήλια τελετή στη χασιδιτική συναγωγή στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης / Φωτογραφία: Facebook
Δικαιολογημένη η οργή του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, που χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στη συναγωγή «κατάφωρη περιφρόνηση του νόμου» τονίζοντας ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί η γαμήλια τελετή σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. «Είναι παράνομο. Κι ήταν μια απόλυτη ένδειξη περιφρόνησης στους κατοίκους της Νέας Υόρκης», είπε ο Άντριου Κουόμο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Ο νόμος προστατεύει τους πάντες. Προστατεύει εσένα αλλά κι εμένα», συμπλήρωσε. Ενώ κάλεσε τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο να ερευνήσει πώς έλαβε χώρα ο γάμος κάτω από τη μύτη των Αρχών.
i

Share: