Kέικ, μπισκότα, cupcakes

Μένουμε σπίτι και αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτές τις μέρες ;

Η μαγειρική είναι μία από τις καλύτερες και πιο δημιουργικές εμπειρίες που μπορείτε να μοιραστείτε  με τα παιδιά σας!

Μένουμε λοιπόν σπίτι και δοκιμάζουμε νέες μυρωδιές και γεύσεις με τους μικρούς μας μπόμπιρες!

Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

175 γρ. μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο

175 γρ. ζάχαρη άχνη

3 μεγάλα αυγά

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο, κοσκινισμένο

50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας:

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

100 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °. Λάδωσε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 18 εκατοστά  με λίγο επιπλέον βούτυρο ή μαργαρίνη και κόψε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να χωρέσει στη βάση του σκεύους.

Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε με ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα μίξερ χειρός για περίπου 1 λεπτό. Είναι σημαντικό να μην το χτυπήσεις πάρα πολύ μην γίνει πολύ λείο.

Ρίξε το μείγμα στη φόρμα, ψήσε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 45-50 λεπτά. Το κέικ έχει ψηθεί, όταν έχει φουσκώσει στην άκρη του της φόρμας και παραέξω. Για να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμο μπορείς θα το τρυπήσεις με μια οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει έξω καθαρή.

Άφησε το κέικ να καθίσει στη φόρμα για 5 λεπτά, στη συνέχεια κάνε μια γύρα με ένα μαχαίρι να ξεκολλήσει από τις άκρες, βγάλτο σε μια σχαρίτσα να κρυώσει.

Για το γλάσο, βάλε την κουβερτούρα και το ψιλοκομμένο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και πάνω από μια κατσαρόλα με πολύ ζεστό νερό μέχρι να λιώσει. Άστο να κρυώσει για 15 λεπτά και άπλωσε το στην κορυφή του κρύου πια κέικ.

Cookies με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

Υλικά

110 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

110 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό + 1 ασπράδι

220 γρ. αλεύρι

Μία πρέζα αλάτι

 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 1 κουβερτούρα γάλακτος 170 γρ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) με τη ζάχαρη. Προσθέτετε στη συνέχεια το αυγό και το ασπράδι.

Προσθέτετε στο μείγμα σας το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε.

Κόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και προσθέτετε στο μείγμα σας.

Πλάθετε με τα χέρια σας μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους και τοποθετήστε τες στο ταψί  το οποία έχετε προηγουμένως καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνετε για 7-9 λεπτά.

Μους Γιαουρτιού με φράουλες και μπισκότα

Υλικά

5 ποτήρια

1 Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)

2 κεσεδακια γιαούρτι

5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive

15 Φράουλες για το γαρνίρισμα (3 φράουλες για το κάθε ποτήρι)

Εκτέλεση

15 λεπτά

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την αχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τη σαντιγί από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά – σιγά  το γιαούρτι για να παραμείνει αφράτη η μους.

Περνούμε 5 ποτήρια και τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα στον κάθε πάτο.

Πλένουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε κάθε ποτήρι κομμένες σε κομματάκια.

Βάζουμε από πάνω τη μους γιαουρτιού.

Τέλος γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και φράουλες.

Cupcake

Υλικά

100γρ. βούτυρο

100γρ. ζάχαρη

100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 αυγά

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.

Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18′. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας και το αν χρησιμοποιείτε υποβοήθηση ανεμιστήρα ή όχι.

Αντισταθείτε την επιθυμία να τα παραψήσετε. Από τη στιγμή που θα τα βγάλετε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1′ ακόμη έτσι κι αλλιώς.

Για το cupcake λεμονιού: Προσθέστε στο μίγμα ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο.

Καλή επιτυχία!

Share: